Sárgarépás káposztasaláta - Egészséges és könnyed vacsora
Nincs ötleted, mit készíts vacsorára? Szeretnél valami könnyed fogást varázsolni percek alatt az asztalra? Akkor készítsd el a következő receptet!
Hozzávalók
- fél fej káposzta
- 2 sárgarépa
- 5-6 szál újhagyma
- 2 ek natúr joghurt
- 2 ek tejföl
- 2 tk mustár
- 2 tk fehérborecet
- 2 tk repceolaj
- 2 ek narancslé
- 2 ek napraforgómag
Elkészítés
Miután megmostuk a zöldségeket, a káposztát gyaluljuk le, a sárgarépát reszeljük le, az újhagymát pedig szeleteljük fel. Az egészet forgassuk össze, majd szórjuk be sóval és borssal. Tegyük félre fél órára, közben pedig készítsük el hozzá az öntetet. Keverjük el az olajat, az ecetet, a mustárt, a joghurtot, a tejfölt és a narancslevet. Az öntetet ezt követően öntsük a salátára, forgassuk össze, tegyük félre fél órára, majd fogyaszthajtuk.