Sárgabarackos gombóc - Még a szilvást is lepipálja

Ha még nem tudod, mit kezdj a sárgabarackkal, készíts belőle gombócot! Meglátod, finomabb lesz, mint a szilvás verzió. Szerzőnk, a Limara Péksége blog szerkesztője máris megmutatja a receptjét!

Veri a szilvásat

Említettem már, hogy a sok barackból nem csak lekvár, levendulás dzsem, pite, hanem gombóc is készült. Szerintem a sárgabarackos gombóc simán veri a szilvásat. És volt fagyi is belőle, mármint a barackból, nem a gombócból.

A gombóc nekem sokáig mumus volt, pedig nem nagy ördöngösség elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • pici só
  • 30-40 dkg liszt
  • 1 tojás (ókrumplihoz nem kell)
  • 1 ek. búzadara
  • 2 ek. olaj
  • sárgabarack
  • kockacukor
  • fahéj
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A krumplit megfőzöm héjában, majd még melegen áttöröm, hagyom kihűlni. Ezután adom hozzá a tojást, pici sót, olajat és annyi lisztet, amennyit felvesz. Összeállítom a tésztát, majd egy hosszú hengert formázok belőle (egy kenyeres társtól lestem). Levágok egy szeletet, közepébe teszek egy szem sárgabarackot, aminek kiszedtem a magját. A mag helyére egy kockacukor és pici fahéj kerül. Gombócot formázok belőle és forrásban lévő vízben kifőzöm. Amint feljött a víz tetejére vajban pirított morzsára szedem. Fahéjas porcukorral tálalom.

Olvasd el ezt is

A legfinomabb savanyúság - Így készítsd, hogy tökéletes legyen

Leadfotó: en.joya.info

Oldalak

Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!