Sajtos roló - A hagyományos recept

A legfinomabb sós sütemények közé tartozik a sajtos roló, amelynek máris megmutatjuk a receptjét! Kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles vajastészta
  • 1 db tojás

A töltelékhez

  • 8+15 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés

A leveles tésztát nyújtsuk ki nagyjából 2-3 cm vastagságúra, majd vágjunk belőle körülbelül 2 ujjnyi széles csíkokat, amelyeknek az egyik szélét kenjük meg a felvert tojással, majd óvatosan tekerjük fel a fém sütőhengerekre. Kissé hengergessük meg a rolókat (hogy a tészta jól rásimuljon a hengerre) és kenjük meg a tetejüket is a tojással. Tepsibe helyezzük el a hengereket, 200 fokon nagyjából 10-15 perc alatt süssük aranybarnára. Míg meleg, húzzuk le a rolókat a hengerekről, hagyjuk kihűlni. Közben készítsük el a krémet: főzzük össze a tejet és a lisztet, vegyük le a tűzről, keverjük bele a 2 tojást, a csipet sót és borsot, a szerecsendiót, majd adjuk hozzá a 8 dkg lereszelt sajtot és a vajat. Ha kihűlt a krémünk is, töltsük meg vele a rolókat, a végüket pedig nyomjuk bele szintén a reszelt sajtba.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pennysfoodblog.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...