Sajtos hagymaleves - Recept

Egy finom hagymalevessel sosem lőhetünk mellé, ha valami finomat szeretnénk ebédre készíteni. Főzésre fel!
Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, liszttel megszórjuk, világosbarnára pirítjuk és állandó keverés mellett vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk és tíz percig főzzük. A levest kis tűzálló tálakba merjük, minden személynek külön-külön. Egy tojást felverünk, és belekeverjük a reszelt sajtot. Minden tál leves tetejére egy kis halmot teszünk a sajtos keverékből. Rögtön ezután kb. 5 per
Hozzávalók
- 25 dkg vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, liszttel megszórjuk, világosbarnára pirítjuk és állandó keverés mellett vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk és tíz percig főzzük. A levest kis tűzálló tálakba merjük, minden személynek külön-külön. Egy tojást felverünk, és belekeverjük a reszelt sajtot. Minden tál leves tetejére egy kis halmot teszünk a sajtos keverékből. Rögtön ezután kb. 5 percre betesszük a forró sütőbe , hogy a keverék a leves tetején aranyszínű legyen.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!



























