Ropogós, irdalt keszeg - Friss kenyérrel legyőzhetetlen

A friss magyar hal simán lekörözi a bolti lazacot, ha egy kicsit odafigyelünk rá. Az olyan szálkás állat, mint a keszeg pedig egyenesen megdicsőül egy kis irdalás és paprikás liszt segítségével. Ezt a receptet mindenkinek muszáj kipróbálnia.

Hozzávalók

  • 4 kibelezett keszeg
  • olaj
  • 1 bögre liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés

A keszeg nagyon szálkás, ezért az előkészítés fontos része, hogy alaposan irdaljuk be. Ez azt jelenti, hogy a kopoltyúja mögötti oldalrészén a halnak nagyon sűrűn ejtsünk bemetszéseket ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át, mert akkor a hal sütés közben szét fog esni. Alaposan sózzuk, borsozzuk, a vágatokba is kerüljön belőle, majd 1 órát pihentessük a hűtőben. Hevítsünk bő olajat, és keverjünk el 1 bögrényi lisztben 1 evőkanál őrölt pirospaprikát. Ebben hempergessük meg a halat, kívül-belül, majd 3 perc alatt süssük készre az oldalait. Citrommal és kenyérrel tálaljuk.

Fotó: csongrad.hu

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...