Ropogós fokhagymás-vajas-parmezános törtburgonya - Az új kedvenc köreted

Szereted a burgonyát, de már kifogytál az ötletekből, hogyan készíthetnéd el, hogy változatos köret legyen belőle? Mutatunk egy szuper ötletet, ami garantáltan a kedvenced lesz!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • olívaolaj
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss apróra vágott petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 ek parmezán sajt

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg, majd főzzük meg (ne túl puhára) enyhén sós vízben. Ezt követően tegyük a krumplikat egy olajjal meglocsolt tepsibe és krumplinyomóval egy határozott mozdulattal mindegyiket törjük kissé össze. Nem kell, hogy nagyon összetörjenek, elég, ha kissé összelapulnak. A vajat keverjük el a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ezt a keveréket csorgassuk az összenyomott burgonyák tetejére. Sózzuk, borsozzuk és még locsoljunk rá egy kis olívaolajat. Tegyük be a sütőbe, magas fokozaton 15 percig süssük, ekkor szórjuk rá a reszelt parmezánt és még süssük addig, míg a sajt meg nem olvad rajta.

Fotó: enchantedolive.com

Oldalak

Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Sztárok
A Nemzet Színésze - aki április 15-én ünnepelte 90. születésnapját - mérhetetlenül büszke két unokájára, Bencére és Enikőre.