Ropogós citromos csirkeszárnyak - Imádni fogod

Ki mondta, hogy a csirkeszárny unalmas? A baromfinak ezt a kissé elhanyagolt részét ezer módon el lehet készíteni. Cikkünkben a citromos verzió receptjét mutatjuk be, meglátod, imádni fogod!

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkeszárny
  • ¼ csésze só
  • 3 ek méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szárított babérlevél
  • 3 ág rozmaring
  • 2 citrom
  • 1 ek fekete bors
  • 8 csésze víz
  • olaj

Elkészítés

Egy csésze forró vízhez adjuk a sót és a mézet, majd ha feloldódtak, jöhet hozzá a babérlevél, a rozmaring, a zúzott fokhagyma és a bors. Az egyik citrom levét facsarjuk bele, a másik szeleteit pedig tegyük bele. Az egészhez öntsünk hozzá 7 csésze hideg vizet, ebbe helyezzük a csirkeszárnyakat és legalább 2 óráig hagyjuk pácolódni. Egy tepsit locsoljunk meg olajjal és a bepácolódott, megtörölt szárnyakat tegyük ebbe, majd 45 perc alatt 200 fokos sütőben süssük ropogósra.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...