Rigó Jancsi házilag - Krémes finomság
A Rigó Jancsi egy klasszikus sütemény, amit nem csak cukrászdában ehetünk, hanem akár mi magunk is elkészíthetünk. Ha úgy gondolod, túl bonyolult lehet, tévedsz! A receptért olvasd el a cikkünket!
Hozzávalók
- 20 dkg csokoládé
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 dkg liszt
- 5 ek baracklekvár
- 3 ek kakaópor
- 2 ek vaj
A krémhez
- 6 ek porcukor
- 6 ek kakaópor
- 5 dl tejszín
- 1 ek zselatinpor
Elkészítés
A cukrot a tojások sárgájával keverjünk habosra, majd adjuk hozzá a kakaót, a lisztet és a habbá vert tojásfehérjét. A masszát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egyengessük el és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt süssük meg. A tésztát ezt követően hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen vágjuk ketté. Készítsük el a tölteléket: a beáztatott zselatinhoz adjunk fél deciliter vizet, melegítsük fel, majd tegyünk hozzá egy kis tejszínt, a kakaóport, végül a maradék tejszínből és cukorból vert kemény habot. Ezt a masszát öntsük rá az egyik tésztalapra, majd tegyük hűtőbe. Ha megdermedt, tegyük rá a másik lapot és kenjük meg a tetejét lekvárral. A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, adjuk hozzá a vajat és az egészet kenjük a lekvárral megkent sütemény tetejére. Ha megdermedt, szeleteljük fel és tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!