Rigó Jancsi házilag - Krémes finomság

A Rigó Jancsi egy klasszikus sütemény, amit nem csak cukrászdában ehetünk, hanem akár mi magunk is elkészíthetünk. Ha úgy gondolod, túl bonyolult lehet, tévedsz! A receptért olvasd el a cikkünket!

Hozzávalók

  • 20 dkg csokoládé
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 dkg liszt
  • 5 ek baracklekvár
  • 3 ek kakaópor
  • 2 ek vaj

A krémhez

  • 6 ek porcukor
  • 6 ek kakaópor
  • 5 dl tejszín
  • 1 ek zselatinpor

Elkészítés

A cukrot a tojások sárgájával keverjünk habosra, majd adjuk hozzá a kakaót, a lisztet és a habbá vert tojásfehérjét. A masszát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egyengessük el és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt süssük meg. A tésztát ezt követően hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen vágjuk ketté. Készítsük el a tölteléket: a beáztatott zselatinhoz adjunk fél deciliter vizet, melegítsük fel, majd tegyünk hozzá egy kis tejszínt, a kakaóport, végül a maradék tejszínből és cukorból vert kemény habot. Ezt a masszát öntsük rá az egyik tésztalapra, majd tegyük hűtőbe. Ha megdermedt, tegyük rá a másik lapot és kenjük meg a tetejét lekvárral. A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, adjuk hozzá a vajat és az egészet kenjük a lekvárral megkent sütemény tetejére. Ha megdermedt, szeleteljük fel és tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: irpfoods.com

Oldalak

Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...