Rántott karfiolfalatkák spanyol módra - Így még biztosan nem készítetted

A következő rántott fogásnál nem a hagyományos (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírra lesz szükségünk. Kihagyjuk belőle a lisztet, de így is nagyon finom lesz. Próbáld ki, vendégváró falatkának vagy délutáni nasinak is beillik!

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • olaj
  • 3 tojás
  • 1 és ⅓ csésze zsemlemorzsa
  • 1 tk paprika

Elkészítés

A karfiolt bontsuk rózsáira, majd 5 perc alatt pároljuk meg. egyből dobjuk bele hideg vízbe, majd törölgessük meg. A tojást verjük fel egy kis sóval, a zsemlemorzsát pedig keverjük el a paprikával. A karfiolokat először a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgassuk bele. Forró olajban süssük ki. Papírtörlővel bélelt tányérba szedjük ki és tálaljuk.

Fotó: vodkitchen.com

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.