Rántott karfiolfalatkák spanyol módra - Így még biztosan nem készítetted
A következő rántott fogásnál nem a hagyományos (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírra lesz szükségünk. Kihagyjuk belőle a lisztet, de így is nagyon finom lesz. Próbáld ki, vendégváró falatkának vagy délutáni nasinak is beillik!
Hozzávalók
- 1 közepes fej karfiol
- olaj
- 3 tojás
- 1 és ⅓ csésze zsemlemorzsa
- 1 tk paprika
- só
Elkészítés
A karfiolt bontsuk rózsáira, majd 5 perc alatt pároljuk meg. egyből dobjuk bele hideg vízbe, majd törölgessük meg. A tojást verjük fel egy kis sóval, a zsemlemorzsát pedig keverjük el a paprikával. A karfiolokat először a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgassuk bele. Forró olajban süssük ki. Papírtörlővel bélelt tányérba szedjük ki és tálaljuk.