Rántott csirkemell petrezselymes vajjal - Ha unod a hagyományos verziót

Ha már unod a hagyományos rántott ételeket, készítsd el a következő receptet! Ez egy igazi ínyenc fogás, ráadásul nagyon hamar elkészül!

Hozzávalók

A húshoz

  • 1 csirkemell
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk citromhéj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem
  • só, bors
  • 1/4 csésze liszt
  • 1 tojás
  • 1/4 csésze tej
  • olaj

A vajhoz

  • 2 ek vaj
  • 1 tk citromhéj
  • 1 tk apróra vágott fokhagyma
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

5 evőkanál zsemlemorzsát, a fokhagymát, a petrezselymet és a citromhéjat tegyük bele az aprítógépbe és aprítsuk össze. Tegyük félre, majd a vajat olvasszuk fel és egy villával keverjük el a fokhagymával, a petrezselyemmel, a citromhéjjal és egy csipet sóval. A húst tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk. Készítsük elő lapos tányérokban a lisztet, a tejjel elkevert tojást és a zsemlemorzsás keveréket. Forgassuk meg ezekben sorban a húst, majd egy serpenyőben forró olajon mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Tálaláskor kínáljunk mellé citromszeleteket és a petrezselymes vajat. Bármilyen köret jó hozzá.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodtolove.co.nz

Oldalak

Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...