Háromsajtos padlizsántekercs - Csőben sült nyári finomság

Szeretnél egy húsmentes napot tartani? Van otthon padlizsán? Akkor készítsd el a következő receptet! Garantáltan megnyalod utána mind a 10 ujjad!

Hozzávalók

A padlizsánhoz

  • 2-3 padlizsán
  • 1 ek olívaolaj
  • 350 ml paradicsomszósz
  • fél csésze mozzarella

A töltelékhez

  • 420 g morzsolt ricotta
  • fél csésze aprított mozzarella
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • 1 felvert tojás
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A padlizsánt vágjuk hosszában 12 szeletre. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és serpenyőben 1-2 perc alatt süssük át mindkét oldalát. Tegyük félre a megpuhult szeleteket. A töltelék hozzávalóit keverjük el, a paradicsomszószt pedig öntsük a tepsi aljába. A padlizsánszeletekre kanalazzunk a töltelékből, majd óvatosan tekerjük fel mindet. A tekercseket helyezzük a paradicsomszószra, a tetejére pedig reszeljük a mozzarellát. 190 fokos sütőben süssük készre.

Fotó: forealslife.com

Oldalak

Lifestyle
Arról korábban már mi is beszámoltunk, hol érdemes elhelyezned a routert az otthonodban, ha a lehető leggyorsabb internetre vágysz, most azonban azt is eláruljuk, melyik az a három hely, ahová...
Sztárok
Ha rajongsz a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek fősodorbeli amerikai filmjeiért, akkor a kisujjadból kell kiráznod a megfejtést!
Sztárok
Szinte kötelező program volt a magyarok életében hétvégente a tévé elé ülni és Már megint Malcolmot nézni. Az egykor cuki kisfiú szívdöglesztő pasivá érett Frankie Muniz, aki meglepő karriert...