Az igazi Rákóczi túrós - Klasszikus finomság

A Rákóczi túrós egy klasszikus magyar sütemény, amely elkészítési módját illik ismernie minden háziasszonynak. Ha még nem próbáltad, itt az ideje! Íme, a receptje!

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojássárgája

A tetejére

  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor

Elkészítés

A lisztet, a sütőport, a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt citromhéjat gyúrjuk tésztává. Egy órán át pihentessük hűtőben, közben pedig készítsük el a tölteléket: a tojássárgáját verjük fel a cukorral, majd keverjük hozzá a kissé áttört túrót. Ekkor vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd nyújtsuk nagyjából 1 centiméter vastagságúra. Tegyük le egy tepsi aljára és 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg kissé rózsaszínű nem lesz. Ha kivettük a sütőből, szórjuk meg zsemlemorzsával és egyengessük el rajta a túrós tölteléket. Tegyük vissza a sütőbe, majd ha megsült, a sütemény tetejére tegyük a tojásfehérjéből és a porcukorból készített habot. Pár percre tegyük vissza a sütőbe, ne sokáig, csak addig, amíg kissé meg nem szárad a tetején a hab.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookingrookie.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...