Póréhagymaleves burgonyával - Recept

Kezdődik a póréhagyma szezonja, ünnepeljük meg hát egy finom krémlevessel! Ez a fogás biztosan a kedvenced lesz, próbáld ki receptünket!

Hozzávalók

  • 2 db póréhagyma
  • 3 db burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 l húsleves
  • 1,5 dl tejszín
  • fehérbors
  • kenyér

Elkészítés

A póréhagymát ujjnyi széles darabokra vágjuk, a meghámozott burgonyát felkockázzuk. A megolvadt vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, majd további 5 percig melegítjük. Felöntjük a húslevessel és 30 percig főzzük. Ha kész, turmixgépben pürésítjük, elkeverjük benne a tejszínt is. Még egyszer felforraljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirított kenyérrel tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Mentás zöldborsókrémleves

Fotó: hungrycouplenyc.com

Oldalak

Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!