Ponty citromos margarinban sütve - Recept

A legtöbben sajnos nagyon ritkán fogyasztunk halat, pedig hihetetlenül egészséges, és hetente minimum egyszer valamilyen halételt kellene ennünk. Hátha az alábbi recept meghozza a kedvünket.

Hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé
  • 2 db citrom
  • 5 dkg margarin
  • 1 kg édesburgonya
  • 1 l olaj

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és hideg vízbe tesszük. A ponty húsos felét 5 cm széles darabokra vágjuk. A citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk. Egy nagy serpenyőben a margarint 1 dl olajjal együtt felolvasztjuk, majd a pontyszeleteket bőrös felével belefektetjük (ha kell, akkor két részletben tegyük ezt). Nagy lángon ropogósra sütjük, majd egy hőálló tálba szedjük. Miután az összes hal megsült, a citrom levét és héját a serpenyőbe tesszük, felmelegítjük, majd a pontyszeletekre öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben a burgonyát leszűrjük, és bő, forró olajban kisütjük. Tálalás előtt hintsük meg sóval.

Ha szereted a halat, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó és forrás: Vénusz olaj

Oldalak

Lifestyle
A mosógépben történő mosás valóban hatékony és gyors módja lehet annak, hogy tisztán tartsuk kedvenc cipőinket – azonban fontos, hogy néhány lépést betartsunk annak érdekében, hogy lábbelijeink ne...
Sztárok
Tóth Gabi és a párja, Papp Máté Bence egy közös fotót osztottak meg az Instagramon. Most nem a szerelmükről áradoztak, hanem egy hatalmas bejelentést ünnepeltek.
Lifestyle
Az interneten rengeteg sztorit lehet olvasni, aminek a középpontjában egy vakrandi van. Ezek olykor romantikus, néha pedig felháborító szituációkat tudnak szülni.