Pikáns kukorica-krémleves - Olyan finom, hogy pillanatok alatt elfogy
Egyszerűen imádjuk a kukoricát, bármilyen formában jöhet! Ezúttal a pikáns krémleves receptjét osztjuk meg az olvasóinkkal, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 50 dkg fagyasztott kukorica
- 1 nagyobb szem krumpli felkockázva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál vaj
- 1 l víz
- 2 db Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka
- 1 teáskanál morzsolt koriander levél (vagy kis csokor friss koriander)
- 2 dl tejszín
- pirított bacon/tökmag/pattogatott kukorica és vágott snidling (tálaláshoz)
Elkészítés
A hagymát a vajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a kukoricát és a krumplit. Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, adjuk hozzá a kockát és a koriandert, főzzük 10 percig. A levest turmixoljuk, törjük át sűrű szövésű szitán, majd a tejszínnel öntsük fel és további pár perc alatt forraljuk készre. Tálaláskor a tetejére szórjunk pirított bacont, pirított tökmagot vagy pattogatott kukoricát, amit kiegészíthetünk vágott snidlinggel.