Pikáns kukorica-krémleves - Olyan finom, hogy pillanatok alatt elfogy

Egyszerűen imádjuk a kukoricát, bármilyen formában jöhet! Ezúttal a pikáns krémleves receptjét osztjuk meg az olvasóinkkal, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

  • 50 dkg fagyasztott kukorica
  • 1 nagyobb szem krumpli felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 l víz
  • 2 db Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka
  • 1 teáskanál morzsolt koriander levél (vagy kis csokor friss koriander)
  • 2 dl tejszín
  • pirított bacon/tökmag/pattogatott kukorica és vágott snidling (tálaláshoz)

Elkészítés

A hagymát a vajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a kukoricát és a krumplit. Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, adjuk hozzá a kockát és a koriandert, főzzük 10 percig. A levest turmixoljuk, törjük át sűrű szövésű szitán, majd a tejszínnel öntsük fel és további pár perc alatt forraljuk készre. Tálaláskor a tetejére szórjunk pirított bacont, pirított tökmagot vagy pattogatott kukoricát, amit kiegészíthetünk vágott snidlinggel.

Oldalak

Fashion&Beauty
Noha a kerti partik lényege, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat, így az sincs kőbe vésve, mi a tökéletes viselet ilyenkor, érdemes ihletet meríteni a dán királyné ruhatárából, ha...
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...
Fashion&Beauty
A sírás egy természetes biológiai folyamat, amely segít kifejezni és feldolgozni az érzelmeket. De gondoltál már arra, vajon milyen hatással lehetnek a könnycseppek bőrödre nézve?