Pikáns gombafejek

A gombás ételeket sajnos nem mindenki szereti, annak ellenére, hogy nagyon egészséges. Próbáljuk ki ezt a receptet, és lehet, hogy még a gomba legnagyobb ellensége is megkedveli.

Hozzávalók

  • 12 db egyforma nagyságú gombakalap (csiperkegomba)
  • 1 tojássárgája
  • 1 csemegeuborka
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk paradicsompüré
  • olaj
  • só, bors
  • citromlé

Elkészítés

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, olajjal bekenegetjük, és serpenyőben vagy sütőben, illetve grillen megsütjük. Sóval és őrölt borssal fűszerezzük. A tojássárgáját kikeverjük a paradicsompürével, a lecsöpögtetett, apróra vágott kapribogyóval, a lecsöpögtetett, lereszelt csemegeuborkával, a megtisztított összezúzott fokhagymával és a citromlével. A pikáns mártással megtöltjük a gombakalapokat, és csak annyi időre toljuk be a sütőbe vagy a grillsütőbe, míg jól átmelegszik. Vajas pirítóst kínálunk hozzá.

Ezt is ajánljuk: Krémsajtleves - Katt ide!

Fotó: en.wikipedia.org

Oldalak

Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...
Fashion&Beauty
A tavaszi szezon nemcsak a ruhák és kiegészítők terén hoz új trendeket, hanem a smink világában is, most pedig összegyűjtöttük az új szezon legnagyobb trendjeit!