Pikáns fokhagymás csirke

Ha senkit nem fog zavarni, hogy fokhagyma szagod lesz, akkor készítsd el ezt a mennyei fogást.
Hozzávalók
-
1 közepes méretű csirkemellfiléTetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 40 dkg burgonya
- 1 nagy fej fokhagyma
- 2 ek. fehérbor
- só, bors
Elkészítés
Egy nappal a tervezett főzés előtt bepácoljuk a húst. A hússzeleteket, miután besóztuk, borsoztuk, egy tálba tesszük, ráöntünk 1 dl fehérbort és 1 dl olívaolajat, majd éjszakára letakarjuk, és a hűtőbe tesszük. Másnap a megtisztított, felaprított fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd amikor már puhulni kezd, hozzáadunk egy kevés félszáraz fehérbort. Ezután belerakjuk a serpenyőbe az előzőleg bepácolt csirkemellfilét, és fedő alatt puhára pároljuk. Köretnek készíthetünk héjában főtt burgonyát, amit stílusosan tálalhatunk durván, héjával együtt összetörve.




























