Recept

Párolt padlizsán paradicsommal és fokhagymával

A padlizsán egy nagyon finom zöldség, amit rendkívül sokféleképp lehet elkészíteni. Próbáljátok ki a következő receptet!

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    6 padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 4 közepes méretű paradicsom, meghámozva és darabolva
  • 2 ek finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

Vágjuk le a padlizsán végeit, és vágjuk össze őket hosszában 4-6 darabra. Ezeket vágjuk kb. 25, cm hosszú darabokra. Süssük a fokhagymákat egy nagyobb serpenyőben 3-4 percig, míg megbarnul. Adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk és borsozzuk, majd keverjük össze és fedjük le. Pároljuk alacsony lángon 10 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot és keverjük össze. Pároljuk még 15 percig. Vegyük le a fedőt a serpenyőről, tegyük bele a fűszereket és pároljuk még 15 percig. Forrón tálaljuk.

Vargányával töltött padlizsán

Fotó: mygreenpages.co.uk

Oldalak

Recept
Lifestyle
Olyan lehetőségek adódhatnak a Skorpió számára, amelyeket érdemes megragadnia. Napi horoszkóp.
Christmas
Úgy tűnik, Vilmos herceg, a walesi trónörökös már most formálja azt a jövőt, amelyben egyszer majd ő ül a királyi trónon – és ezzel együtt a karácsonyi hagyományokat is új szemmel nézi.
Sztárok
A néhai monacói hercegné odavolt a különböző sminktermékekért, amelyek kiemelték természetes szépségét. Ezek közül az egyik kedvence egy bizonyos rúzs volt, amit te is könnyedén beszerezhetsz,...
Lifestyle
A szilveszteri nagy virslifőzés előtt tisztába kell tenni ezt a kérdést, mivel az internet népe ezen kattog.
Fashion&Beauty
Ha még keresed a tökéletes bőrkabátot, akkor ne menj messzire: Letícia spanyol királyné megmutatja, milyen darabra érdemes lecsapnod!
Lifestyle
Karácsony előtt mindenki meg fogja rohamozni a boltokat, és te is több pénzt fogsz ott hagyni, ha nem figyelsz.