Párolt padlizsán paradicsommal és fokhagymával

A padlizsán egy nagyon finom zöldség, amit rendkívül sokféleképp lehet elkészíteni. Próbáljátok ki a következő receptet!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    6 padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 4 közepes méretű paradicsom, meghámozva és darabolva
  • 2 ek finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

Vágjuk le a padlizsán végeit, és vágjuk össze őket hosszában 4-6 darabra. Ezeket vágjuk kb. 25, cm hosszú darabokra. Süssük a fokhagymákat egy nagyobb serpenyőben 3-4 percig, míg megbarnul. Adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk és borsozzuk, majd keverjük össze és fedjük le. Pároljuk alacsony lángon 10 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot és keverjük össze. Pároljuk még 15 percig. Vegyük le a fedőt a serpenyőről, tegyük bele a fűszereket és pároljuk még 15 percig. Forrón tálaljuk.

Vargányával töltött padlizsán

Fotó: mygreenpages.co.uk

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...