Párolt lilakáposzta - Recept
A párolt káposztát tálalhatjuk húsok mellé, de akár magában is ehetjük, hiszen nem csupán finom, de még egészséges is.
Hozzávalók
- 3 fej lilakáposzta
- 2 ek cukor
- 0,5 dl olaj
- 1 tk só
- fél kk őrölt kömény
- 1 csipet bors
Elkészítés
A káposztát tisztítsuk meg, vágjuk fel vékony csíkokra. Forrósítsuk fel az olajat, szórjuk bele a cukrot és addig karamellizáljuk, amíg világosbarna nem lesz. Ezután dobjuk rá a káposztát, jól keverjük át és fűszerezzük meg. Öntsünk hozzá 1 dl vizet és gyakori kevergetés mellett, lefedve pároljuk puhára (kb. 50 perc) és már kész is.
Ha szereted a káposztát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!