Párolt karotta - Recept

Unod már a rizst meg a burgonyát? Akkor készíts köretnek párolt zöldségeket, például karottát.

Hozzávalók

  • 1 kg karotta
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 80 g vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1/4 csomó petrezselyemzöld

Elkészítés

A karottákat tisztítsuk meg, a petrezselyemzöldet vágjuk finomra, a zsemlemorzsát pedig szitáljuk át. Ezután főzzük a karottákat sós vízben puhára. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett pirítsuk aranysárgára, majd sózzuk meg. A leszűrt és lecsepegtetett karottákat tegyük egy tányérra, locsoljuk meg tejföllel, a tetejére szórjuk a vajas morzsát, és végül hintsük meg a petrezselyemzölddel.

Fotó: essen-und-trinken.de

Oldalak

Sztárok
Bobbi a legendás énekesnőhöz kísértetiesen hasonló módon vesztette életét, mindössze 22 esztendősen, amikor még előtte állt az élet...
Sztárok
Varga Izabella a kezdetektől a megszűnésig, vagyis 1998-tól 2021-ig játszott a tévésorozatban.
Sztárok
A TV2-nél már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.