Parmezános rántott karfiol - Ellenállhatatlan finomság

Egyszerűen nem tudunk ellenállni a karfiolos finomságoknak! Ezúttal a parmezános-rántott verziót készíthetjük el. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók

  • 1 karfiol
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 5-10 dkg reszelt parmezán sajt
  • csipet só
  • 2 tojás

A mártáshoz

  • 2 ek ketchup
  • 2 ek majonéz
  • fél ek méz

Elkészítés

Keverjük el a mártás hozzávalóit, majd tegyük hűtőbe. 200 fokra melegítsük elő a sütőt, közben a sajtot reszeljük le egy lapos tálba, keverjük el a zsemlemorzsával, sózzuk meg, egy másik tálban pedig verjük fel a tojásokat. A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira, majd ezeket forgassuk bele a felvert tojásba, majd hempergessük meg a sajtos-zsemlemorzsás keverékben. Ismételjük meg ezt a lépést, hogy két réteg bunda legyen a karfiolokon. Tegyük egy tepsibe, majd 10 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: julievr.wpengine.netdna-cdn.com

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...