Parmezános-petrezselymes bundában sült gombák - Szeretni fogod

Ha szereted a gombát és szívesen feldobnád valamivel a hagyományos rántott verziót, készítsd el a következő receptet! Csak egy kis parmezánt kell hozzá, az íze pedig mennyei lesz!

Hozzávalók

  • 20 fehér csiperke
  • 1 és 1/4 csésze zsemlemorzsa
  • 2 ek reszelt parmezán sajt
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • 1/2 tk só
  • 1 tk fekete bors

Elkészítés

Egy lapos tálban keverjük el a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, a fokhagyma port, a sót, a borsot és petrezselymet. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét. A megtisztított gombákat először forgassuk meg a tojásfehérjében, majd a zsemlemorzsás keverékben. 230 fokon 10-15 perc alatt süssük meg a gombákat és rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: the-girl-who-ate-everything.com

Oldalak

Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...