Paradicsomos padlizsánsaláta - Recept

Gyors, vitamindús és nagyon finom – ez a paradicsomos padlizsánsaláta! Vigyázz, nehogy függőséget okozzon…

Hozzávalók

  • 4 padlizsán (kb. 1 kg)
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 újhagyma
  • 2-3 szál friss bazsalikom

A szószhoz

  • 1 kis darab friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olíva- vagy szezámolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • Cayenne-bors

Elkészítés

Először a padlizsánokat készítsük el: szurkáljuk meg őket, tegyük sütőlapra és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig. Időnként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen átsüljenek. Ha már puhák, vegyük ki a sütőből, vágjuk félbe hosszában, és kaparjuk ki a belsejüket, majd ha egy kissé kihűltek, kockázzuk fel a padlizsánhúst.

Ezután következhet a szósz: reszeljük le a gyömbért, zúzzuk össze a fokhagymát, majd keverjük össze a balzsamecettel, az olíva- vagy szezámolajjal és a szójaszósszal, végül adjuk a padlizsánhoz. A paradicsomot, valamint az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk fel, majd ezt is adjuk hozzá a padlizsánhoz. Utolsó simításként hintsük meg bazsalikommal a salátát. Pirítóssal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: littlebitesofeverything.com

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.