Paradicsomleves sült paradicsomból - Ki kell próbálnod!

Szereted a paradicsomlevest? Fogadjunk, hogy így még nem készítetted! Mutatunk egy receptet, ami kicsivel bonyolultabb, mint a hagyományos verzió, ám annál finomabb is! Íme!

Hozzávalók

  • 1 kg érett paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • csipet cukor
  • 1 nagy hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szárított paradicsom
  • kis csokor friss bazsalikom
  • 600 ml alaplé

Elkészítés

A paradicsomot tisztítsuk meg, vágjuk vékony szeletekre, tegyük rá egy tepsire, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet cukorral és locsoljuk meg az olajjal. 180 fokos sütőben süssük egy órán keresztül. Közben 2 gerezd fokhagymát hámozás nélkül vágjuk ketté, tegyük bele alufóliába és locsoljuk meg olívaolajjal. Hajtsuk a fóliát össze és 40 percre tegyük be sülni a paradicsomok mellé. 15 perccel a vége előtt egy serpenyőben olajon pároljuk meg a megtisztított és felaprított hagymát, sárgarépát, egy gerezd apróra vágott fokhagymát, valamint a szárított paradicsomokat és az aprított bazsalikomot. Adjuk hozzá a sütőből kivett, immár megtisztított fokhagymát, a paradicsomot és az alaplét. 25 perc alatt főzzük össze, majd turmixoljuk össze és máris fogyaszthatjuk.

Fotó: alltomatosouprecipe.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Lifestyle
Köztudott, hogy nagyon jó ötlet a napot egy kiadós reggelivel kezdeni, este pedig egy egészséges fogással zárni. Na, de mi a helyzet az ebéddel?
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.