Recept

Palacsinta tökkel - Egészséges és különleges

A palacsintát mindig csak lekvárral, kakaóval vagy túróval szoktad megtölteni. Akkor itt az idő, hogy kipróbálj valami újat!

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • étolaj
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • finomliszt
  • 1 csokor kapor (lehett szárított)
  • bors,só
  • 5 dkg kékpenészes sajt
  • 20 dkg füstölt vagytrappista sajt
  • egy kisebb tök vagy cukkini

Elkészítés:
Süssünk személyre szabott mennyiségű sós palacsintatésztát. A tököt gyaluljuk le, vagy vágjuk apró kockákra. Tegyük bele egy magas falú edénybe, majd kevés olajon hagymával és a fűszerekkel pároljuk meg, de ne teljesen készre, mert még a palacsintában is sülni fog! Közben a sajtokat nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze a párolt tökkel. A kész töltelékből körülbelül 2 evőkanálnyit oszlassunk el a kész palacsinták tetején, majd hajtsuk négyfelé. A palacsinták íves oldalát érdemes fogvájóval, vagy hústűvel megtűzni, hogy sütés közben ne jöjjön ki a töltelék. A megtöltött palacsintákat a megszokott módon panírozzuk, majd forró olajban süssük ki. Fokhagymával ízesített tejföllel vagy tartármártással kínáljuk.

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • étolaj
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • finomliszt
  • 1 csokor kapor (lehett szárított)
  • bors,só
  • 5 dkg kékpenészes sajt
  • 20 dkg füstölt vagytrappista sajt
  • egy kisebb tök vagy cukkini

Elkészítés:
Süssünk személyre szabott mennyiségű sós palacsintatésztát. A tököt gyaluljuk le, vagy vágjuk apró kockákra. Tegyük bele egy magas falú edénybe, majd kevés olajon hagymával és a fűszerekkel pároljuk meg, de ne teljesen készre, mert még a palacsintában is sülni fog! Közben a sajtokat nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze a párolt tökkel. A kész töltelékből körülbelül 2 evőkanálnyit oszlassunk el a kész palacsinták tetején, majd hajtsuk négyfelé. A palacsinták íves oldalát érdemes fogvájóval, vagy hústűvel megtűzni, hogy sütés közben ne jöjjön ki a töltelék. A megtöltött palacsintákat a megszokott módon panírozzuk, majd forró olajban süssük ki. Fokhagymával ízesített tejföllel vagy tartármártással kínáljuk.

Oldalak

Recept
Lifestyle
A szilveszteri nagy virslifőzés előtt tisztába kell tenni ezt a kérdést, mivel az internet népe ezen kattog.
Fashion&Beauty
Ha még keresed a tökéletes bőrkabátot, akkor ne menj messzire: Letícia spanyol királyné megmutatja, milyen darabra érdemes lecsapnod!
Lifestyle
Karácsony előtt mindenki meg fogja rohamozni a boltokat, és te is több pénzt fogsz ott hagyni, ha nem figyelsz.
Sztárok
Rengetegen vettek most elő régi videókat Balázs Pétertől, aki imádta megnevettetni az embereket.
Fashion&Beauty
Közeleg a céges ünnepi buli, te pedig megint ott állsz a szekrény előtt azzal az ismerős kérdéssel: „Ez túl irodai? Ez meg túl sok?” Jó hírünk van: nem kell kompromisszumot kötnöd a kényelem és az...
Utazás
Ha idén télen igazán varázslatos karácsonyi élményre vágysz, hagyd, hogy Európa legszebb tájai és ünnepi vásárai vonattal táruljanak eléd. Ezek a vonatutak nemcsak kényelmesek és izgalmasak, de mesés...