Palacsinta tökkel - Egészséges és különleges

A palacsintát mindig csak lekvárral, kakaóval vagy túróval szoktad megtölteni. Akkor itt az idő, hogy kipróbálj valami újat!
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- étolaj
- zsemlemorzsa
- tojás
- finomliszt
- 1 csokor kapor (lehett szárított)
- bors,só
- 5 dkg kékpenészes sajt
- 20 dkg füstölt vagytrappista sajt
- egy kisebb tök vagy cukkini
Elkészítés:
Süssünk személyre szabott mennyiségű sós palacsintatésztát. A tököt gyaluljuk le, vagy vágjuk apró kockákra. Tegyük bele egy magas falú edénybe, majd kevés olajon hagymával és a fűszerekkel pároljuk meg, de ne teljesen készre, mert még a palacsintában is sülni fog! Közben a sajtokat nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze a párolt tökkel. A kész töltelékből körülbelül 2 evőkanálnyit oszlassunk el a kész palacsinták tetején, majd hajtsuk négyfelé. A palacsinták íves oldalát érdemes fogvájóval, vagy hústűvel megtűzni, hogy sütés közben ne jöjjön ki a töltelék. A megtöltött palacsintákat a megszokott módon panírozzuk, majd forró olajban süssük ki. Fokhagymával ízesített tejföllel vagy tartármártással kínáljuk.
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- étolaj
- zsemlemorzsa
- tojás
- finomliszt
- 1 csokor kapor (lehett szárított)
- bors,só
- 5 dkg kékpenészes sajt
- 20 dkg füstölt vagytrappista sajt
- egy kisebb tök vagy cukkini
Elkészítés:
Süssünk személyre szabott mennyiségű sós palacsintatésztát. A tököt gyaluljuk le, vagy vágjuk apró kockákra. Tegyük bele egy magas falú edénybe, majd kevés olajon hagymával és a fűszerekkel pároljuk meg, de ne teljesen készre, mert még a palacsintában is sülni fog! Közben a sajtokat nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze a párolt tökkel. A kész töltelékből körülbelül 2 evőkanálnyit oszlassunk el a kész palacsinták tetején, majd hajtsuk négyfelé. A palacsinták íves oldalát érdemes fogvájóval, vagy hústűvel megtűzni, hogy sütés közben ne jöjjön ki a töltelék. A megtöltött palacsintákat a megszokott módon panírozzuk, majd forró olajban süssük ki. Fokhagymával ízesített tejföllel vagy tartármártással kínáljuk.






























