Oreo keksz házilag - Roppanós édesség
A népszerű Oreo keksz házilag is könnyen elkészíthető. Ha egy kis kényeztetésre vágyunk, mindenképpen próbáljuk ki a lágy vaníliahabot rejtő roppanós csokis kekszeket.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 5 dkg holland kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 db tojás
A krémhez:
- 7 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál vanília-kivonat
Elkészítés
A krém elkészítéséhez a puha vajat kikeverjük a cukorral és a vanília-kivonattal. Amikor már jó habos, akkor hozzáadjuk az 5 evőkanál hideg tejszínhabot. A krémet hűtőben kell pihentetni, amíg elkészül a keksz.
A kakaós kekszhez a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a porcukorral, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A szobahőmérsékletű vajat és a tojást is hozzátesszük, majd egyneművé gyúrjuk. Ezután kisebb adagokban nem túl vékonyra nyújtjuk a tésztát, egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és egy másik (például csillag vagy szív mintájú) kiszúróval megnyomjuk, amitől szép minta lesz rajta. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a sütiket, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb. 7-10 perc alatt készre sütjük.
A krémet kivesszük a hűtőből és nyomózsákba töltjük. A keksz egyik felére nyomunk egy adag krémet, majd a másik felét úgy illesztjük rá, hogy a krém elérje a széleket.
Ha szereted az amerikai édességeket, akkor próbáld ki a pancake receptünket!