Omlós mézeskalács a legegyszerűbben

Érdemes már december elején megkezdeni az ünnepre való készülődést. Például egy szürke, ködös délutánt meghittebbé varázsolhatunk egy igazi mézeskalács sütésével, melynek ínycsiklandozó illata a közelgő ünnep hangulatát idézi.

Hozzávalók:
70 dkg liszt
30 dkg méz
20 dkg kristálycukor
5 db tojás sárgája
2 db tojás fehérje
10 dkg Rama
2 csapott evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál fahéj

 

A cukrot a mézet és a Ramat felolvasztjuk. A lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat összekeverjük, hozzáöntjük az előbb felolvasztott hozzávalókat és összegyúrjuk. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját és a 2 tojás fehérjét, majd ezzel is alaposan összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, ezt másnapig hideg helyre tesszük. Érdemes ököl nagyságú gombócokra osztani, így könnyebb lesz nyújtani. A tészta másnapra nagyon kemény lesz, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. 170-180 fokon körülbelül 5 percig sütjük. A kisült formákat azonnal megkenjük tojásfehérjével, ettől lesz szép fényes.
 

Máz: 3 tojásfehérjét, 20 dkg porcukorral gőz fölött felkeverjük és a sütiket beleforgatjuk, vagy nyomózsákba töltjük a masszát ás úgy díszítjük!

 

Mézeskalács karácsonyfadísz
Ha karácsonyfadísznek készíted, akkor a csatolt fotón láthatod, hogy egy-egy szem töltetlen savanyúcukorkát sütést megelőzően beleteszünk a kisformába. Kihülés után zsákvarrótűvel kilyukasztjuk és a maga egyszerűségével csodálatos dísz lehet a fenyőfánkon.

Oldalak

Home&Design
Felfrissítenéd az otthonodat, de nincs most kereted nagyobb beruházásra? Van egy jó tippünk, ami egy forintodba sem kerül.
Lifestyle
Ismerd fel az online üzletek pszichológiai trükkjeit, hogy legközelebb gond nélkül kivédhesd őket.
Fashion&Beauty
Hamarosan itt a nyár, kezdődik a strandszezon, a boltok polcaira pedig már megérkeztek a legújabb és legdivatosabb fürdőruha kollekciók! Mutatjuk, hogy milyen fazonokat válassz, ha úgy érzed, hogy...