Olasz lecsó recept - Még a magyar változatnál is finomabb?

Ennél az olasz lecsónál nem is létezik finomabb nyári reggeli! De ha kedveljük a hasonló ételeket, akár ebédre is elkészíthetjük a családnak.

Hozzávalók

  • 12 db koktélparadicsom
  • 2 piros pritaminpaprika
  • 2 sárga pritaminpaprika
  • 2 zöld pritaminpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 nagy lilahagyma
  • friss bazsalikomlevél
  • só, bors
  • parmezán

Elkészítés

A paprikákat tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra és egy serpenyőben forró olajon, lefedve és néha megkeverve pároljuk puhára. Ekkor adjuk hozzá a felaprított lilahagymát és még 20 percig együtt pároljuk. Ezt követően szórjuk bele a zúzott fokhagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat és immár fedő nélkül főzzük tovább pár percig. Öntsük fel a balzsamecettel és kavargassuk folyamatosan. Sóval, borssal ízesítsük, majd tálalás előtt szórjuk meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikomlevelekkel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: hungryhealthyhappy.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...