Olasz forró csoki - Ezt ki kell próbálnod
Legyen ősz, tél vagy tavasz, egy házi forró csokinak egyszerűen képtelenség ellenállni! Cikkünkben ezúttal az olasz verziót mutatjuk be, próbáld ki, nem fogod megbánni!
Hozzávalók
- 3 csésze tej
- 6 dkg csokoládé
- 2 tk kukoricakeményítő
- 1-3 ek cukor
- 1 tk vanília-kivonat
Elkészítés
A tejet öntsük egy edénybe és kezdjük el melegíteni. Közben keverjük el a kukoricakeményítőt a cukorral és az összetört csokoládéval. Mielőtt a tej elkezdene forrni, adjuk hozzá a csokoládés keveréket. Egy-két percig kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik. A végén adjuk hozzá a vaníliát és öntsük ki bögrékbe.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!