Nap receptje: Epres szendvics süti
Imádod az epret? Gyorsan és könnyen elkészíthető finomságra vágysz? Készítsd el a mennyei epres szendvics sütit.
Hozzávalók 4 adaghoz:
(23 perc)
Tészta
- 1,5 csésze (200 gramm) finomliszt
- 3/4 csésze kókuszliszt
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 csésze tej
- 3 csepp vaníliaaroma
Töltelék
- tejszín vagy tojáshab
- 1 csésze (255 gramm) eper
Elkészítés
1, Melegítsd elő a sütőt 350 fokra, a sütőrácsot középre tedd be!
2, Keverd össze az hozzávalókat, majd kezeiddel gyúrd a tésztát. Amikor már összeállt a tészta, sodrófával lapítsd ki egy centiméter vastagságúra, majd süteményszaggatóval vágd ki a formákat.
3, Sütőpapíron süsd 17-18 percig, de előbb is kiveheted ha látod,hogy barnul a süti széle.
4, Pár percnyi hűlés után pöttyözd körbe tejszínhabbal a sütit, majd a közepére tegyél egy kanálnyi összezúzott epret.
5, Tedd rá a szendvics tetejét és már fogyaszthatod is!
Extra tippek
Az ínyencek bátran helyettesítsék a finomlisztet pirított mandulából készült liszttel, a tejet pedig kókusztejjel.
Az eper helyett használhatunk más gyümölcsöt is vagy lekvárt, amit dúsíthatunk csokicseppekkel, müzlivel vagy joghurttal.
Reszeljünk citromhéjat az eperbe a pikánsabb ízért.