Mogyorós csokoládétorta - Recept

Ez a torta bármelyik ünnepen megállja a helyét: könnyű elkészíteni, finom, egyszerű, de mégis mutatós.

Hozzávalók

  • 250 g mogyoró
  • 200 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 6 közepes tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 3 ek mogyorólikőr és narancslé
  • 150/150 g csokoládé és mogyoró

Elkészítés

Tegyük a sütőlapra a mogyorót, és 10 percre helyezzük a sütőbe. Figyeljünk oda, nehogy megégjenek! Ha készen vagyunk a sütéssel, akkor tegyünk bele 200 grammot egy darálóba, és daráljuk apróra.

Tegyük egy tálba a vajat és az összetört csokoládét, közben forraljunk egy edényben vizet. Ha felfőtt a víz, akkor helyezzük rá a vajas tálat, és gőz fölött keverjük addig, amíg egy folyékony masszát nem kapunk. Ezután ebbe a masszába öntsük a már ledarált mogyorót, keverjük össze, és hagyjuk hűlni körülbelül 5 percig.

A tojásokat törjük fel, majd válasszuk külön a sárgáját a fehérjétől. Ne öntsük ki egyiket sem, mert mindkettőre szükségünk van. Egy tálba öntsük a cukrot és a tojássárgáját, majd keverjük össze kézi robotgéppel. Ezt a cukros masszát öntsük a csokoládéba és keverjük addig, míg össze nem áll. Egy másik tálba tegyük a fehérjét, és verjük kemény habbá. Ha ez megvan, akkor a csokoládés tésztába tegyük a 3 evőkanálnyi mogyorólikőrt és narancslevet, és néhány kanál habot, majd keverjük össze az egészet. Amint összeállt a massza, öntsük át a tortaformába, és tegyük be a sütőbe.

Ha kivettük a sütőből, akkor díszítsük olvasztott csokoládéval, illetve a megmaradt mogyoródarabkákkal.

Ezt is ajánljuk: Mogyorókrém házilag - Recept

Fotó: yourcupofcake.com

Oldalak

Sztárok
Bobbi a legendás énekesnőhöz kísértetiesen hasonló módon vesztette életét, mindössze 22 esztendősen, amikor még előtte állt az élet...
Sztárok
Varga Izabella a kezdetektől a megszűnésig, vagyis 1998-tól 2021-ig játszott a tévésorozatban.
Sztárok
A TV2-nél már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.