Mogyorós csirkemell sajtmártással - Imádni fogod

Szereted a csirkés fogásokat, de már unod a hagyányos rántott verziót? Próbáld ki a következő receptet, nem fogod megbánni! Íme!

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg mogyoró
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás

A mártáshoz

  • 500 ml főzőtejszín
  • 15 dkg trappista
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

A mogyorót daráljuk le és keverjük hozzá a zsemlemorzsához. A tojást verjük fel, majd készítsük ki külön-külön tányérokba a liszttel és a zsemlemorzsás keverékkel együtt. Panírozzuk be a besózott hússzeleteket és rántsuk ki. Közben készítsük el a mártást is: tegyük fel melegedni a tejszínt, majd mielőtt elkezdene forrni, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről. A húst a mártással és a krumplipürével együtt tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: shopify.com

Oldalak

Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.
Lifestyle
Továbbra is nagy félelmek vannak az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. Most szakértők bevonásával igyekeztek helyretenni néhány kérdést.