Mignon, a gyerekek kedvence - Recept

Óvodás korunkban lehetetlennek tartottuk, hogy mignonon kívül bármi mást válasszunk a cukrászdában, mi felnőttként is odáig vagyunk ezért az édességért. A nevével ellentétben nem francia, hanem egy magyar sütemény, amit az 1870-es években Kugler Henrik cukrászmester kezdett el készíteni. Próbáld ki te is receptünket!

Hozzávalók

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál kakaópor

A bevonathoz

  • 50 dkg porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • ízlés szerint ételszínezék

Elkészítés

A tojásokat a porcukorral kikeverjük, az olvadt margarint is hozzáadjuk. A lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához, végül a reszelt citromhéjat is a tésztához adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, amit az előmelegített sütőben 200 fokon sütjük. 5 perc elteltével 175 fokra vesszük a hőmérsékletet, így sütjük még 10 percig tovább. A krémhez habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd kivesszük a háromnegyedét, és abba belekeverjük a kakaóport. A félbevágott piskótalap kétharmadát megkenjük a maradék fehér krémmel, a többi részt a kakaóssal, végül ráhelyezzük a piskótalapot. A piskótából kis kockákat szelünk. Kikeverjük a máz hozzávalóit, majd bevonjuk vele a felkockázott süteményt. Amíg a máz megszilárdul, hagyjuk pihenni.

Ezt is ajánljuk: Panna Cotta

Fotó: caffetrevi.hu

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...