Mézes-parmezános sült
Szeretnél valami igazán lenyűgözőt és laktatót tenni az asztalra, de nincs kedved órákat robotolni a konyhában? Próbáld ki ezt mézes-parmezános sültet!
Hozzávalók
- 2 kg rostélyos vagy hátszín
- 2/3 csésze reszelt parmezán
- 1/2 csésze méz
- 3 evőkanálnyi szójaszósz
- 2 evőkanálnyi szárított bazsalikom
- 2 evőkanálnyi összenyomott fokhagyma
- 2 evőkanálnyi olívaolaj
- 1/2 teáskanálnyi só
- 2 evőkanálnyi kukoricakeményítő
- 1/4 csésze hideg víz
Elkészítés
A lassúfőző (slow cooker) edényt készítsük elő és fújjuk le egy kevés olajjal vagy kenjük ki egy pici olívaolajjal. Egy tálban keverjük össze a sajtot, a mézet, a szójaszószt, a bazsalikomot, az olívaolajt, a fokhagymát és a sót, majd öntsük az edénybe helyezett húsra. Főzzünk a legalacsonyabb fokozaton 6-7 órán át, majd ha a hús elérte a 160 fokot szedjük ki egy tálba, ami melegen tartja. Ezután egy kanállal merjük ki a hús levét egy serpenyőbe és forraljuk fel. A szósz alapjához adjuk hozzá a vizet és a keményítőt is, majd folytonos kevergetés mellett addig melegítsük míg besűrűsödik. Tálaláskor a kész sültet szeleteljük fel, öntsünk rá egy kevés szószt és lehetőleg krumplival tegyük a tányérra.
Ezt is ajánljuk: Zöldséges csirkemell pennével - Katt ide!
Fotó: sixsistersstuff.com