Mézes-ketchupos csirke szezámos bundában - Ha nem megyünk Kínába, Kínát hozzuk a konyhába

Őszinte leszek, én személy szerint nem rajongok annyira a kínai konyháért, de azért egy fogás van az ázsiai gasztronómia repertoárjában, amit szívesen fogyasztok, ez pedig a híres mézes-ketchupos csirke szezámmagos bundában. Szeretnéd a receptet? Már mutatom is!

Hozzávalók (4 személyre)

A húshoz

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A bundázáshoz

  • 9 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • fél dl víz
  • fél csomag sütőpor

A mázhoz

  • 250 g ketchup
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál szezámmag

Elkészítés

A csirkemellet kockákra vágjuk, veszünk egy tálat, amiben összedolgozzuk a bunda hozzávalóit, majd a húsdarabokat beleforgatjuk ebbe a masszába. A máz alapanyagait összekeverjük, közben a bundás csirkefalatokat bő, forró olajban pár perc alatt kisütjük, majd kivéve meghempergetjük a mázban.

Még több csirkés receptért kattints a következő oldalra!

Fotók, videó: Freerestaurantrecipes.com, Youtube.com/ChefGoguen

Oldalak

Szólj hozzá Te is!