Mézes-chilis csirke - Keleties ízek felsőfokon

Aki szereti a kissé csípős, keleties ízeket, az nem fog tudni ellenállni ennek a mézes-chilis csirkének. Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkecomb
  • só, bors

A chiliszószhoz

  • 500 ml ketchup
  • 5 ek méz
  • chilipaprika
  • fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

A csirkét mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk és fél óráig süssük 160 fokon. Közben készítsük el a szószt: keverjük össze alaposan a hozzávalókat. Ha letelt a 30 perc, öntsük a húsra és 190 fokon nagyjából 10 percig süssük tovább. Burgonyapürével tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: huffingtonpost.com

Oldalak

Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!