Mennyei desszert - Málnás túrótorta

A túrótorta közkedvelt desszert, hiszen elkészítése nem igényel hosszú órákat, és nagyon könnyed édesség. Emellett roppant ízletes, és a málnával párosítva egészen egyszerűen mennyei íz élményt nyújt.

Hozzávalók

  • 30 dkg málna
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • csipet só
  • 1 cs. sütőpor
  • 50 dkg mascarpone
  • 80 dkg túró
  • 4,5 dl tejszín
  • 1 cs. vaníliás öntetpor (főzős)
  • 10 dkg málnalekvár

Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjéket 10 dkg cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat. Ezután az étkezési keményítőt és a sütőport elkeverjük a liszttel, és az előző masszához adagoljuk. Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A túrót és az öntetport kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a mascarponét. A tejszínt felverjük, és a túrókrémhez adagoljuk. Amikor megsült a tészta, kenünk rá egy réteg málnalekvárt, majd a túrókrémmel megkenjük vastagon, és végül a megmosott málnát a tetejére szórjuk.

Frissen, jól lehűtve, szeletelve tálaljuk!

Próbáld ki a rizses túrótorta receptünket is!

Oldalak

Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?