Meggyes Rotschild-piskóta

A nemsokára újra szezonját élő meggy az egyik legkedveltebb összetevője nyári desszertjeinknek. Egyszerű, de annál mutatósabb sütemény receptjét mutatjuk most be.

Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg magozott megy
20 dkg csokoládé

 

Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjét a cukorral verjük habbá. Ezután hozzáadjuk a citrom héját, a vaníliás cukrot, és jól keverjük össze. Majd szitáljuk bele a lisztet és újra keverjük össze. A kapott masszát töltsük csöves nyomózsákba, majd sütőpapírral fedett tepsibe nyomjunk belőle babapiskótákat. A magozott meggyet osszuk el a tetején, és 180 fokon süssük aranybarnára. Eközben olvasszuk meg a csokoládét, ebbe mártjuk majd bele a piskóta alját, majd a hütőben pihenni hagyjuk.

 

Oldalak

Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Sztárok
A Nemzet Színésze - aki április 15-én ünnepelte 90. születésnapját - mérhetetlenül büszke két unokájára, Bencére és Enikőre.