Medvehagyma-krémleves recept - A tavasz slágere

Már alig vártuk, hogy elkezdődjön a medvehagyma szezonja! Használjuk ki ezt a rövid időszakot és készítsünk belőle ízletes fogásokat. Íme a krémleves receptje.

Hozzávalók

  • 2 kisebb csokor medvehagyma
  • 1,5 dl zöldség alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés

Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a lisztet. Mikor kissé barnává válik, tegyük hozzá a vékony csíkokra vágott medvehagymát és fonnyasszuk meg a leveleket. Ezt követően öntsük rá az alaplét és főzzük. Ha elkezdett forrni, vegyük le a tűzhelyről, botmixerrel turmixoljuk össze. Tegyük még vissza főni, közben pedig öntsük hozzá a tejszínt és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Tálaláskor, ha kedvünk úgy tartja, szórjunk még 1-2 medvehagymalevelet a leves tetejére.

Fotó: picantecooking.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...