Mákos pite - Mindenki kedvence

Hazánkban rendkívül közkedvelt a mák, így nem meglepő, hogy elég gyakran kerül az asztalra. Ez nem véletlen, hiszen finom és sokoldalú hozzávaló.

Hozzávalók

  • 300 g búzaliszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 40 g tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 500 g mák
  • 120 g kristálycukor
  • 50 g méz
  • 150 ml tej

Elkészítés
A lisztet a porcukorral, a sóval és a puha vajjal elvegyítjük. Beletesszük a tojások sárgáját és összegyúrjuk. A cukrot, a darált mákot, a tejet és a mézet feltesszük forrni. A tésztát kinyújtjuk és beletesszük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. 10 percig, 180 fokon elősütjük, majd rátesszük a mákos tölteléket és 20-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Ha szereted a mákod, akkor próbáld ki a meggyes-mákos pite receptünket és a narancsos mákos pite receptünket!

Oldalak

Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...