Mákos piskótatekercs citromos mascarponekrémmel - Recept

Íme egy különleges és krémes finomság, ha szeretnénk a hagyományos piskótatekercset feldobni egy kicsit.

Hozzávalók

A tésztához

  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál mák
  • 2 dkg liszt

A krémhez

  • 2 tojássárgája
  • 1 dkg cukor
  • 1 dl frissen facsart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20dkg mascarpone vagy natúr krémsajt

Elkészítés

Először is a sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A tojásokat keverjük habosra a cukorral addig, amíg szépen kifehéredik és krémes állagú nem lesz. Ekkor szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a mákot és a masszát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süssük körülbelül 15 percig, majd ha elkészült, még melegen tekerjük fel és hagyjuk így kihűlni.

A krémhez a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a citromlevet és a reszelt héjat, majd lassú tűzön kevergetve sűrítsük be a krémet. Ezután, ha már langyosra hűlt, forgassuk össze a mascarponéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárduljon. Végül, ha már megfelelő a krém állaga, kenjük meg vele a piskótát és újra tekerjük föl. A legfinomabb, ha a tetejét mákkal és porcukorral megszórjuk.

Ha Te is szívesen megkóstolnád ezt a sütit, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet ismerőseiddel is!

Fotó: en.myfoodpassion.net

Oldalak

Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...