Hamis marcipán házilag - Így készíts krumpliból diétás mignont

Ha diétázol, de az édesség iránti vágyad nem csökken, akkor jó helyen jársz! Szerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztője ezúttal egy egészséges és diétás desszert receptjét osztja meg velünk. Olvasd el és készítsd el még ma!
Hozzávalók - 26 db mignonhoz
- 1 kg édes krumpli – batáta
- 3 evőkanál rum 0,5 dl vízben elkeverve, vagy rumaroma, vagy mandulaaroma – Amennyiben tudatosan a valódi élelmiszert építjük be az étrendünkbe, akkor a rumot válaszd!
- Útifűmaghéj liszt – Fontos, hogy valóban liszt legyen!!!
- Fél kisebb lime vagy citrom leve, esetleg narancslé – 4-5 evőkanállal, még ha összetört banánt is teszünk a masszához, azzal is javíthatunk az édesség minőségén, de ez nyugodtan elhagyható.
- 2 evőkanál szirup (tápióka, rizs) vagy 1 evőkanál Xukor0stevia, esetleg csak eritrit legalább 3 evőkanállal
- Kakaópor – ez az autentikus – 23% kakaóvaj tartalmú holland kakaóport használtam
- Csokikrém – ez is finom, volt maradékom!
Elkészítés:
A batátát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd puhára főzzük. Leöntjük a burgonyáról a vizet, majd kézi mixerrel összetörjük. A rumot a vízzel felforraljuk, hogy a szesztartalma elillanjon. Az összetört krumplival elkeverjük a rumot, a citromfélét, a szirupot, az édesítést. A kapott masszához annyi útifűmaghéj lisztet tegyünk, hogy az anyag könnyen formázható legyen – kezdjük egy lapos evőkanállal. Egy útifűmaghéj liszttel beszórt tálcán dolgozzunk úgy, hogy a kezünkben megformázott golyókat tovább forgatjuk a tálcán, hogy ne legyen ragacsos.
Amikor készen vagyunk a golyókkal, akkor a tálcára szórjunk kb. egy evőkanál kakaót, melyben forgassuk meg azokat. Csokikrémet 2 dkg maradék csokiból és 2 evőkanál kakaóporból + kevés vízből kevertem, majd langyítottam meg. Néhány golyót ebben a krémben megforgattam.
Olvasd el ezt is:
Ez is diétás! Ropogós karfiollepény lángos helyett




























