Krémsajttal töltött sült alma - Isteni desszert

Kedvelt őszi-téli csemege a sült alma. Biztosan már nagyon sokan elkészítettétek, de talán krémsajttal töltve még nem próbáltátok. Itt az ideje! Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók

  • 6 db alma
  • 230 g krémsajt
  • ¼ csésze cukor
  • 1 tk vanília
  • 1 db tojás
  • 1 tk fahéj

Elkészítés

Tisztítsuk meg az almákat, vágjuk le a tetejüket, a közepüket pedig vájjuk ki. Egy edényben keverjük simára a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a tojást. Ezzel a masszával töltsük 2/3-ig az almákat, majd tegyük bele egy tepsibe és 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg. Ezt követően vegyük ki a sütőből és várjuk meg, hogy kihűljenek. A tetejüket ízlés szerint díszíthetjük karamellel vagy dióval.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: lecremedelacrumb.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.