Korhely halászlé - Recept

Valami magyaros finomságra vágysz? Akkor készítsd el az alábbi receptet, ami még laktató is.

Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty
  • 20 dkg vöröshagyma
  • egy késhegynyi pirospaprika
  • só, törött bors
  • 4 babérlevél
  • tejföl
  • 2 karika citrom
  • citromlé

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, gerincénél szétbontjuk, és a fejét, farkát, gerincét sós vízben másfél óra hosszat főzzük. Ekkor tesszük bele a karikára vágott vöröshagymát, és további fél órai főzés után az egészet áttörjük. Visszarakjuk a tűzre, beletesszük a fűszerféléket meg a szálkátlanított halszeleteket, és 10 percig nagyon lassan forraljuk. Bőven megtejfölözve, néhány csepp citrommal és a citromkarikákkal ízesítve tálaljuk.

Ha szereted a halászlevet, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: vendegvaro.utazom.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.