Könnyű kelbimbós krumplipüré - Hamar a kedvenc köreteddé válik
Szereted a kelbimbót, de nem tudod, mit készíts belőle? Próbáld ki krumplipürébe téve! Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el cikkünket!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 400 g kelbimbó
- 400 ml tej
- 100 g vaj
- 1 csokor újhagyma
- olaj
- csipet szerecsendió
- só
Elkészítés
A burgonyát kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük meg. Forró olajban fonnyasszuk meg a felaprított újhagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt kelbimbót. 10 percig pároljuk, majd öntsük hozzá a tejet. A krumplit törjük össze és öntsük hozzá a kelbimbós keverékhez. Szórjuk meg szerecsendióval és keverjük össze.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!