Klasszikus rakott krumpli kolbásszal - Mert az eredeti a legjobb!

A rakott krumpli az egyik legfinomabb étel, amit valaha ettünk! Legyen szó bármelyik variációról, mindegyiket nagyon szeretjük. Cikkünkben ezúttal a klasszikus receptet mutatjuk be, lepd meg vele a családodat még ma!

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 10 tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 szál kolbász

Elkészítés

A burgonyát és a tojást főzzük meg és pucoljuk meg, majd a kolbásszal együtt karikázzuk fel. Egy tűzálló tál aljára tegyünk egy réteg burgonyát, kissé sózzuk meg, erre jöhet egy réteg tojás, majd a kolbász. Ezt követően újabb tojásos és burgonyás réteg következik. Sózzuk meg, majd az egészet öntsük le a tejszínnel elkevert tejföllel, végül szórjuk rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 165 fokon nagyjából 40 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: potatogoodness.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!