Kínai sült tészta - Varázsolj keleti ízeket a tányérodra
Ennek az isteni kínai tésztaételnek képtelenség ellenállni! Ráadásul nem is kell érte étterembe menni, mi magunk is elkészíthetjük otthonunkban. Mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók
- 70 dkg kicsontozott csirkemell
- 1 csomag üvegtészta
- 1/4 csésze húsleves
- 2 tk kukoricakeményítő
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek hoisinszósz
- 2 tk barnacukor
- 1 tk sherry
- 2 ek olaj
- 3 ek aprított zöldhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk friss gyömbér
- 1/2 tk pirospaprika
- 14 dkg fagyasztott vegyes zöldség (brokkoli, paprika, borsó, stb.)
Elkészítés
Forró vízben puhítsuk meg a tésztát 10-15 perc alatt. Készítsünk szószt: keverjük el a húslevest és a kukoricakeményítőt, majd adjuk hozzá a szójaszószt, a hoisinszószt, a cukrot és a sherry-t. Wokban forrósítsunk fel olajat, ezt követően tegyük rá a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a pirospaprikát. 10-15 másodpercig kevergetve főzzük, majd tegyük bele a felkockázott csirkehúst és hagyjuk, hadd puhuljon meg. Ekkor adjuk hozzá a felaprított zöldségeket és a szószt. Ha besűrűsödött, távolítsuk el a húst és a zöldségeket, helyükre pedig tegyük a tésztát, és pár perc alatt pirítsuk meg. Erre tegyük vissza a húst és a zöldségeket, keverjük el és máris tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!