Kelbimbókrémleves - A szezon kedvence

A kelbimbó kissé elhanyagolt, ám annál finomabb és egészségesebb zöldség. Érdemes kihasználni a szezonját és mindenféle különlegességet varázsolni belőle az asztalra.

Hozzávalók

  • 40 dkg kelbimbó
  • fél l alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek majoránna
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A kelbimbókat tisztítsuk meg és vágjuk ketté. Egy kis olívaolajon pároljuk meg őket, majd ha megpuhultak, öntsük rá az alaplevet, adjuk hozzá a majoránnát és a zúzott fokhagymát. Ha összefőtt, turmixoljuk össze, öntsük rá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Még egyszer forraljuk össze, és pirított kenyérkockákkal máris tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: kahakaikitchen.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.