Felturbózott csirkesaláta: Kéksajttal és áfonyával a legtutibb

Ennél valami egészségeset, de úgy érzed, egy egyszerű salátával nem laksz jól? Készítsd el a következő csirkés-kék sajtos verziót, igazán laktató!

Hozzávalók

A salátához

  • 500 g kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
  • 500 g lollo saláta
  • 1 csésze apróra vágott dió
  • 1 tk szárított rozmaring
  • ½ tk fokhagymapor
  • olívaolaj
  • 1 tk só
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • ½ csésze szárított áfonya (kihagyható)

Az öntethez

  • 1,5 ek vörös borecet
  • 2 ek tejföl
  • 1/8 tk só
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • 5 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 tk méz
  • ½ csésze morzsolt gorgonzola sajt

Elkészítés

A húst kockázzuk fel, majd szórjuk be sóval, borssal, rozmaringgal és fokhagymaporral. Forró olajban pirítsuk meg nagyjából 10 perc alatt. Közben készítsük el az öntetet, egy kis tálban keverjük el a borecetet a tejföllel, a sóval, a borssal, az olívaolajjal és mézzel, majd adjuk hozzá a morzsolt sajtot is. A salátaleveleket tépkedjük össze, tegyük bele egy tálba és locsoljuk rá az öntet felét. Ekkor jöhet rá a csirkehús, a dió és a szárított áfonya. A tetejét locsoljuk meg a maradék öntettel és fogyasszuk.

Fotó: blueapron.com

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.