Kalácsban sült sonka recept
Idén valami különlegesre vágysz? Akkor próbáld ki az alábbi receptet, hogy teljesüljön a vágyad.
Hozzávalók
- 2 dkg élesztő
- 4 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás sárgája
- 5 dkg vaj
- 30 dkg füstölt, főtt sonka
- só
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. Egy nagyobb tálba tegyük bele a lisztet, a cukrot, egy csipet sót, a tojássárgáját és a vajat. Ha felfutott az élesztő, akkor azt is öntsük hozzá, majd a maradék langyos tej hozzáadásával készítsük el a tésztát. Ezután egy meleg helyen a duplájára kelesztjük. Eközben vajazzunk és lisztezzünk ki egy kuglófformát. A megkelt tésztát még egy kicsit gyúrjuk át, készítsünk belőle 3 cipót, majd mindegyiket nyújtsuk ki a sütőforma méretére.
A sonkát vágjuk apró kockákra. Az alsó lapot helyezzük be a formába, majd szórjuk rá a sonka felét, tegyük rá a második lapot, és a sonka másik felét. az egészet takarjuk be az utolsó lappal, melynek kissé nyomkodjuk le a széleit. Meleg helyen kelesszük meg újra, majd 160 fokon 35 perc alatt süssük készre.
Ezt is ajánljuk: Húsvéti cipó - Katt ide!